Bootverhuur IJsselmeer Waddenzee Markermeer

 

Het schip
De Kapitein Rob is een volledig zeewaardig schip waarbij veiligheid en comfort voorop staan. Het schip is uitgerust met een extra zware motor van 40 pk en een verzwaarde loden kiel. Alle lijnen zijn heel eenvoudig vanuit de kuip te bedienen. Het grootzeil (voorzien van dubbel rif) laat zich gemakkelijk zakken tussen de lazy jacks en de genua is door middel van de Furlex roltrommel eenvoudig in te rollen en te reven. Over de hele lengte van het schip bevinden zich life lines waardoor u ook, indien noodzakelijk, met hardere wind altijd veilig naar voren kunt. Op het schip treft u een zeer uitgebreide handleiding aan van de apparatuur, de zeiltrimmogelijkheden en het vaargebied.

Vertrekpunt
Het schip ligt in de Marina Den Oever. Vanuit de haven vaart u direct het ijsselmeer op of u neemt de Stevinsluis naar de waddenzee.

Vaargebied
Het vaargebied bestaat uit het IJsselmeer en de Waddenzee. Ook kunt u met het schip op een aantal Friese Meren varen, hierbij dient u echter wel rekening te houden met de diepgang van het schip. Voor het bevaren van de Waddenzee dient u voldoende kennis op het gebied van stromingen, getijden en navigatie te hebben, bovendien dient u ook hier rekening te houden met de diepgang van het schip. Texel, Vlieland en Terschelling liggen allemaal binnen uw bereik. Ameland en Schiermonnikoog behoren niet tot de mogelijkheden in verband met de diepgang Uiteraard zijn ook Vlieland en Terschelling uitstekend bereikbaar. Of vaart u liever op het ijsselmeer, waar Medemblik, Enkhuizen, Makkum, Hindelopen en Stavoren gemakkelijk te bereiken zijn. Om met een gehuurd jacht de Noordzee te bevaren dient u vooraf toestemming te vragen. U krijgt toestemming op basis van een voldoende beoordeling van uw vaarervaring (van belang zijn kennis van de stromingen, getijden, navigatiekennis en zeilervaring op de Noordzee).

Verzekering
Het schip is all-risk verzekerd maar een eventuele schade zal op uw waarborgsom worden ingehouden. Wij adviseren u altijd een gevolgschade en waarborgsomverzekering af te sluiten.Het afsluiten van deze verzekering beperkt uw risico op het verspelen van de waarborg tot 15% van de borgsom.

Zeilervaring
Voor het huren van een zeilschip dient u tenminste 21 jaar te zijn en over ervaring als schipper op een kajuitzeiljacht te beschikken. Minimaal één ander bemanningslid, naast de schipper, dient over voldoende zeilervaring te beschikken. Indien u twijfelt over uw ervaring met betrekking tot zeilen, stromingen, getijden en/of navigatie, is het mogelijk om één of meerdere dagen te zeilen onder begeleiding, zodat u daarna zelfstandig kunt zeilen. Indien gewenst, kunt u dit aangeven op het contactformulier.


Bootverhuur IJsselmeer