Welkom bij Jachtverhuur Den Oever IJsselmeer Waddenzee

Zeilen en Jachtverhuur Den Oever

Foto impressie, klik op de kleine foto.

jachtverhuur den oever ijsselmeer

jachtverhuur den oever ijsselmeer

jachtverhuur den oever ijsselmeer

jachtverhuur den oever ijsselmeer

jachtverhuur den oever ijsselmeer

Algemeen:

Den Oever is een dorp gelegen in de gemeente Wieringen, in de provincie Noord-Holland. Het is pal gelegen aan de Afsluitdijk. Het dorp is vooral bekend om de garnalenvisserij.

Het dorp is tegenwoordig het op één na grootste dorp van Wieringen. De plaatsnaam is een oude naam voor het gebied waarin het dorp ligt. Rond de tijd dat de tijd dat de Waddenzee ontstond lag het gebied alleen via het oosten aan het open water; de oever. Later toen Waddenzee en Zuiderzee echte grote open watergebieden werden, is Den Oever een tijd half wad en open water geweest en lag de oever ongeveer bij Oosterland. Maar in de loop van 14e en 15e eeuw verschoof langzaam de oever en zo ontstond een aantal kleine kernen, waarvan Den Oever er één was.

Toeristisch informatie:

Naast de grote haven met de grote vissershallen staat er in het dorp de molen De Hoop, deze dateert van 1652. Aan de rand van het dorp is sinds 2004 het Vikinginformatiecentrum (VIC) gevestigd in een modern gebouw dat het deelt met de lokale VVV. Het VIC is de opvolger van het opgeheven museum Het Huis van de Aarde gevestigd en laat de bezoeker kennismaken met de lokale vroeg-middeleeuwse geschiedenis en met name de Vikingen, die zich op Wieringen hadden gevestigd. Er is ook een hoek gewijd aan de algemene geologie.

Afhankelijk van het getij vindt er eind augustus of begin september de Flora en Visserijdagen plaats. Dit meerdaagse festival is een gecombineerde bloemenshow en vlootschouw met ook nog de kermis, jaarmarkt, nachtmarkt, draaiorgelfestival en nog veel meer activiteiten. De Visserijdagen Den Oever worden dit jaar gehouden van 5 tot en met 8 september. Als er één plaats is rond het IJsselmeer die geschikt is voor jachtverhuur IJsselmeer, Waddenzee en Noordzee dan is het Den Oever wel.

Havens:

Vismarkt:

De ZeeVerse Vismarkt in Den Oever is een bezoekje meer dan waard. Iedere zaterdagochtend van 9.00 tot 12.30 wordt hier verse vis verkocht die rechtstreeks van de visserschepen afkomt, u vind nergens versere vis dan hier.Verder treft u er ook biologische groenten en kaas aan.

Winkels:

In het dorp is een supermarkt maar dat is ongeveer een half uur lopen vanuit de jachthaven. Bij de havenmeester zijn verse broodjes en paling te bestellen.

Horeca:

In Den Oever bevinden zich een aantal café's en restaurants. Een echte aanrader is de Dikke Bries in onze thuishaven "De Dikke Bries" een maritiem restaurant waar op zaterdagavond zeer goede levende muziek te beluisteren valt.

jachtverhuur den oever ijsselmeer waddenzee