Welkom bij Bootverhuur Wadennogmeer Muiderzand Markermeer

Zeilen Muiderzand

Algemeen:

Muiderzand is een recreatiepark.

Toeristische informatie:

Vlakbij de jachthaven is een camping. Muiderzand ligt afgelegen en u bent op de voorzieningen van de camping en de jachthaven aangewezen.

  Havens:

Vanaf het Markermeer, komende vanuit het noorden, is het vrij eenvoudig: Pampus aan stuurboord houden en de geul naar de Randmeren opzoeken. Denk om de ondiepte aan bakboordzijde want het water naast de geul is menig watersporter, die een stukje wilde afsnijden, fataal geworden.

Marina Muiderzand is al van een afstand zichtbaar aan de drie markante grote woontorens die pal achter de jachthaven liggen. Bij de keerton JH2 aan bakboordzijde vaart u de haven in. Denk aan stuurboordwal als u de haven invaart, het zou er wel eens druk kunnen zijn.

Meteen als je de haven invaart krijg je een massale indruk. Grote schepen bij de ingang en een lang gangpad aan bakboord markeren de route naar de haven. Direct voorin na de ingang vindt u aan stuurboord de meldsteiger, daar kunt u via een intercom vragen om een ligplaats. Via de marifoon kan ook: Kanaal 31. Een vriendelijke stem vraagt de lengte en de breedte van het schip en verwijst ons naar Delta 59. Dat is nog een eindje verder naar achteren. De steigers zijn goed aangegeven met grote letters. Keurig met de kont naar de steiger gelegd ( weinig wind en weinig toeschouwers) maken we de trossen vast. Eerst een drankje en daarna zien we wel. Natuurlijk willen we walstroom, wat moet je zonder koelkast en Senseo? Maar de kastjes op de steiger zijn van een slot voorzien voor de vaste ligplaatsen. Met onze kabel van 30 meter redden we het precies. Vervolgens naar het kantoor waar we direct willen afrekenen. “Mijn collega is nieuw en helpt u graag” zegt dezelfde stem als van de intercom. Als je ergens nieuw werkt wil je het vooral goed doen en dus moeten we alle vragen beantwoorden, geen probleem we hebben vakantie.

Al met al maakt Marina Muiderzand een leuke indruk. Terwijl we het kantoor uitlopen vraag ik nog even “heeft u hier internet voor de gasten en wat kost dat per dag” Mooie meevaller: Het is gratis en voor iedereen zonder code toegankelijk. Daar mogen andere havens een voorbeeld aan nemen! Wandelend over het terrein willen we even naar de supermarkt die met een mooie pijl staat aangegeven bij het kantoor. Links, borden moet je geloven daar staan ze voor. Maar links is geen supermarkt zoals beloofd.

Jammer, dan maar ergens anders rondkijken. Langs de winkel van George Kniest, (die we groter hadden verwacht) lopen we langs de leveranciers van Bavaria en X-Jacht. Keurig in contrast naast elkaar in één gebouw. Aan de steigers liggen veel gebruikte schepen te wachten op een nieuwe eigenaar. Ik zie nog een leuke Hallberg Rassy veelvoeter liggen, maar zonder prijskaartje, zal wel op aanvraag zijn. Verderop is een Jachtservice die geen tijd heeft om onze windmeter in de mast te voorzien van een beetje smering.

Vervolgens lopen we naar het restaurant, waar keurige heren in keurige kostuums zitten te eten en tot onze verbazing ontdekken we daar de supermarkt. Met een tas vol proviand lopen we naar steiger Delta en tot onze verbazing zien we weer een bord met daarop aangegeven dat de supermarkt rechtdoor is, terwijl we de supermarkt achter ons hebben gelaten. Op het haventerrein is het rustig, net als op de steigers. Dat verwacht je niet in een haven met 950 schepen. Misschien is het in mei wel leuker dan in het hoogseizoen, maar ons bevalt het in ieder geval. Het enige minpunt is het geluid van vliegtuigen die om de vijf minuten overvliegen.

Winkels:

In de jachthaven is een supermarkt en een watersportzaak van George Kniest

Horeca:

In de jachthaven is een café-restaurant.